Fat­toush met pi­ta, dop­erw­ten en snoep­groen­ten

Fattoush is een heerlijke Libanese salade gemaakt van stukjes brood, groenten en kruiden.

(206) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Fattoush is een heerlijke Libanese salade gemaakt van stukjes brood, groenten en kruiden. 4 personen
3 206

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakkwast
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met de olie.
  2. Halveer de pitabroodjes overlangs. Bestrijk de helften met de kruidenolie en snijd elke helft in 8 puntjes. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
  3. Breng ondertussen in een steelpan een laag water aan de kook en kook de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Meng ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en ciderazijn tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Halveer de tomaten en snijd de paprika’s in ringetjes. Snijd de munt- en peterselieblaadjes grof. Voeg samen met de tuinerwten toe aan de tomaat en paprika. Schep de dressing en de helft van de knapperige pitapuntjes door de salade. Garneer met de rest van de pitapuntjes en serveer direct.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Fattoush met pita, doperwten en snoepgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fat­toush met pi­ta, dop­erw­ten en snoep­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 el baharat kruidenmix
  • 3 el traditionele olijfolie

Meng de baharat met de olie.

3
3
  • 2 grote pitabroodjes

Halveer de pitabroodjes overlangs.

4
4

Bestrijk de helften met de kruidenolie en snijd elke helft in 8 puntjes.

5
5

Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.

6
6
  • 200 g diepvries tuinerwten

Breng ondertussen in een steelpan een laag water aan de kook en kook de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef en spoel af onder koud stromend water.

7
7
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 el milde yoghurt
  • 2 el appelciderazijn

Meng ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en ciderazijn tot een dressing.

8
8
  • ½ teen knoflook

Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

9
9
  • 350 g snoepgroente tomatenmix
  • 150 g snoeppaprika's

Halveer de tomaten en snijd de paprika’s in ringetjes.

10
10
  • 15 g verse munt
  • 40 g verse platte peterselie

Snijd de munt- en peterselieblaadjes grof.

11
11

Voeg samen met de tuinerwten toe aan de tomaat en paprika.

12
12

Schep de dressing en de helft van de knapperige pitapuntjes door de salade. Garneer met de rest van de pitapuntjes en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.