bewaar
Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta
Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta
bewaar

Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta

Een black angus burger in een pitabroodje: weer eens wat anders!

30 min. bereiden
licht pittig
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

350 g

groene asperges

3 el

arachideolie

½ el

harissa

4

grote pitabroodjes

4

Black Angus burgers

75 g

Griekse feta

2 tl

za'atar kruidenmix

100 g

hummus

7½ g

verse munt

Een black angus burger in een pitabroodje: weer eens wat anders!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Snijd de venkel in dunne plakken en schep om met de aspergetips, 2 el olie, peper en eventueel zout. Doe in de grillwok en gril 6 min. op de barbecue. Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.

3

Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster. Snijd ondertussen de munt fijn. Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.

4

Snijd de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.

tip

combinatietipLekker bij deze burger: de couscoussalade met gegrilde nectarines. Kijk voor het recept elders op deze site.

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.