Ham­bur­ger met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en fe­ta

Een black bangus burger in een pitabroodje: weer eens wat anders!

(60) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Een black bangus burger in een pitabroodje: weer eens wat anders! 4 personen
3 60

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de venkel in dunne plakken en schep om met de aspergetips, 2 el olie, peper en eventueel zout. Doe in de grillwok en gril 6 min. op de barbecue. Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.
  3. Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster. Snijd ondertussen de munt fijn. Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.
  4. Snijd de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.

combinatietip:

Lekker bij deze burger: de couscoussalade met gegrilde nectarines. Kijk voor het recept elders op deze site.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­ger met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en fe­ta

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een stuk van de onderkant van de venkelknol, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken.

3
3
  • 350 g groene asperges
  • 2 el arachideolie

Snijd de houtige onderkant van de groene asperges. Besprenkel de groenten met de olie, peper en eventueel zout. Gril 6 min. op de barbecue. Gebruik eventueel een grillschaal.

4
4
  • ½ el harissa
  • 1 el arachideolie
  • 4 grote pitabroodjes

Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk de pitabroodjes aan beide kanten. Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster.

5
5
  • 4 Black Angus burgers
  • 75 g Griekse feta
  • 2 tl za'atar kruidenmix

Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer de burgers om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.

6
6
  • 100 g hummus
  • 7½ g verse munt

Snijd de pitabroodjes open. Besmeer de 4 helften met hummus. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.

7
7

Beleg de pitabroodjes achtereenvolgens met de gegrilde groenten, een burger en de munt.

combinatietip:

Lekker bij deze burger: de couscoussalade met gegrilde nectarines. Kijk voor het recept elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.