Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta
Een black angus burger in een pitabroodje: weer eens wat anders!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 venkelknol
- 350 g groene asperges
- 3 el arachideolie
- ½ el harissa
- 4 grote pitabroodjes
- 4 Black Angus burgers
- 75 g Griekse feta
- 2 tl za'atar kruidenmix
- 100 g hummus
- 7½ g verse munt
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan.
- Snijd de venkel in dunne plakken en schep om met de aspergetips, 2 el olie, peper en eventueel zout. Doe in de grillwok en gril 6 min. op de barbecue. Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.
- Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster. Snijd ondertussen de munt fijn. Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.
- Snijd de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.
combinatietip:
Lekker bij deze burger: de couscoussalade met gegrilde nectarines. Kijk voor het recept elders op deze site.

Barbecue aansteken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 1.160 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta
Steek de barbecue aan.
- 1 venkelknol
Snijd de stelen en een stuk van de onderkant van de venkelknol, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken.
- 350 g groene asperges
- 2 el arachideolie
Snijd de houtige onderkant van de groene asperges. Besprenkel de groenten met de olie, peper en eventueel zout. Gril 6 min. op de barbecue. Gebruik eventueel een grillschaal.
- ½ el harissa
- 1 el arachideolie
- 4 grote pitabroodjes
Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk de pitabroodjes aan beide kanten. Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster.
- 4 Black Angus burgers
- 75 g Griekse feta
- 2 tl za'atar kruidenmix
Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer de burgers om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.
- 100 g hummus
- 7½ g verse munt
Snijd de pitabroodjes open. Besmeer de 4 helften met hummus. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
Beleg de pitabroodjes achtereenvolgens met de gegrilde groenten, een burger en de munt.
combinatietip:
Lekker bij deze burger: de couscoussalade met gegrilde nectarines. Kijk voor het recept elders op deze site.