bewaar
Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta
Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta
bewaar

Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta

Een black angus burger in een pitabroodje: weer eens wat anders!

30 min. bereiden
licht pittig
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

350 g

groene asperges

3 el

arachideolie

½ el

harissa

4

grote pitabroodjes

4

Black Angus burgers

75 g

Griekse feta

2 tl

za'atar kruidenmix

100 g

hummus

7½ g

verse munt

Een black angus burger in een pitabroodje: weer eens wat anders!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Snijd de venkel in dunne plakken en schep om met de aspergetips, 2 el olie, peper en eventueel zout. Doe in de grillwok en gril 6 min. op de barbecue. Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.

3

Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster. Snijd ondertussen de munt fijn. Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.

4

Snijd de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.

combinatietipLekker bij deze burger: de couscoussalade met gegrilde nectarines. Kijk voor het recept elders op deze site.

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.