Couscoussalade met gegrilde nectarines
Door de nectarines even te grillen, worden ze nog zoeter. Dat combineert geweldig met de anijsachtige venkel en de frisse smaak van munt.

Advertentie
Ingrediënten
- ½ tuinkruidenbouillontablet
- 260 ml kokend water
- 200 g viergranencouscous
- 30 g saladepijnboompitten
- 3 nectarines (gewassen)
- 6 el traditionele olijfolie
- 3 bosuien
- 1 limoen (schoongeboend)
- 15 g verse munt
- 1 venkelknol
- 40 g rucola
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Laat het bouillontablet oplossen in het kokende water. Doe de couscous in een schaal, giet de bouillon erbij en roer goed door. Laat afgedekt 4 min. staan.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de partjes nectarine met 1 el olie en gril ze 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes fijn. Maak een dressing met de rest van de olie, de bosui, het limoenrasp en -sap en 2/3 van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen als dat eraan zit. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne plakjes.
- Roer de couscous los met een vork. Meng de dressing, venkel, rucola en de helft van de nectarines erdoor.
- Verdeel de rest van de nectarines en pijnboompitten erover. Bestrooi met de rest van de munt en het venkelgroen.

Couscoussalade met gegrilde nectarines
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 40 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Couscoussalade met gegrilde nectarines
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscoussalade met gegrilde nectarines

- ½ tuinkruidenbouillontablet
- 260 ml kokend water
- 200 g viergranencouscous
Laat het bouillontablet oplossen in het kokende water. Doe de couscous in een schaal, giet de bouillon erbij en roer goed door. Laat afgedekt 4 min. staan.

- 30 g saladepijnboompitten
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

- 3 nectarines
Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit.

Snijd het vruchtvlees in partjes.

- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de grillpan. Bestrijk de partjes nectarine met de olie en gril ze 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.

- 3 bosuien
- 1 limoen
- 15 g verse munt
Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes fijn.

- 5 el traditionele olijfolie
Maak een dressing met de olie, bosui, het limoenrasp en -sap en 2/3 van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 1 venkelknol
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen als dat eraan zit. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne plakjes.

- 40 g rucola
Roer de couscous los met een vork. Meng de dressing, venkel, rucola en de helft van de nectarines erdoor.

Verdeel de rest van de nectarines en pijnboompitten erover. Bestrooi met de rest van de munt en het venkelgroen. Lekker!