bewaar
Couscoussalade met moerbeien
Couscoussalade met moerbeien
bewaar

Couscoussalade met moerbeien

Razendsnel op tafel deze salade met kipfilet, pistachenoten en paprika.

15 min. bereiden
redelijk pittig
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

300 ml

kokend water

95 g

ongezouten pistachenoten

5 el

zonnebloemolie

300 g

kipfilethaasje

2

gele paprika's

175 g

koelverse pittige salsadip

15 g

verse munt

75 g

veldsla

100 g

moerbeien

Razendsnel op tafel deze salade met kipfilet, pistachenoten en paprika.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit 2 el olie in de koekenpan, bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout en bak op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin en gaar.

3

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Roer de couscous los met een vork en meng de salsadip en de rest van de olie erdoor.

4

Snijd de blaadjes munt fijn en schep samen met de paprika, veldsla en de helft van de moerbeien door de couscous. Verdeel de kip erover en bestrooi met de pistachenoten en de rest van de moerbeien.

tip

combinatietipLekker met stokbrood