bewaar
Maismuffins
Maismuffins
bewaar

Maismuffins

Een feestje op je bord, deze hartige muffins.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

ongezouten roomboter

100 g

extra belegen kaas 50+

340 g

crispy mais

250 ml

karnemelk

4

middelgrote eieren

5 el

zoete chilisaus

140 g

maismeel

2 tl

bakpoeder

1 tl

zout

140 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  • staafmixer

Een feestje op je bord, deze hartige muffins.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Vet de muffinvorm in met 1 el van de boter en bestrooi de holtes met tarwebloem.

2

Rasp de kaas. Laat de mais uitlekken en doe 2/3 van de mais met de karnemelk in een ruime kom. Pureer met de staafmixer zo glad mogelijk. Voeg de eieren, chilisaus en de rest van de boter toe. Klop met een garde tot een egaal mengsel.

3

Meng in een andere kom het maismeel, de bakpoeder, het zout en de tarwebloem. Voeg samen met de kaas toe aan het eimengsel en meng glad met een garde. Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm en verdeel de rest van de mais erover.

4

Bak de maismuffins in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Haal de muffins uit de vorm terwijl ze nog warm zijn.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietipHoud je van pittig? Voeg eens een fijngesneden jalapeñopeper toe.

serveertipLekker bij chili con carne.