Ge­fri­tuur­de bloem­kool­nug­gets met zoe­te chi­li­saus

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

(3) waardeer
bijgerecht Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de olie in de frituurpan en verhit tot 180 °C.
  2. Meng de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.
  3. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur de helft van de roosjes in 5-6 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes.
  4. Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine ringetjes. Meng de gefrituurde bloemkoolroosjes met de chilisaus en verdeel over een schaal. Garneer met de bosui en het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met nasi.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­fri­tuur­de bloem­kool­nug­gets met zoe­te chi­li­saus

1
1
  • 1½ liter Golden Crisp Frituurolie

Doe de olie in de frituurpan en verhit tot 180 °C.

2
2
  • 100 g tarwebloem
  • 100 g maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 250 ml kraanwater

Meng de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.

3
3
  • 800 g bloemkoolroosjes

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur de helft van de roosjes in 5-6 min. goudbruin.

4
4

Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes.

5
5
  • 2 bosuitjes
  • 150 ml zoete chilisaus

Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine ringetjes. Meng de gefrituurde bloemkoolroosjes met de chilisaus en verdeel over een schaal.

6
6
  • ½ el sesamzaad

Garneer met de bosui en het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met nasi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.