Ge­fri­tuur­de bloem­kool­nug­gets met zoe­te chi­li­saus

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

(10) waardeer
bijgerecht Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend! 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.
  2. Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.
  3. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes
  4. Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.
video

Ge­fri­tuur­de bloem­kool­nug­gets met zoe­te chi­li­saus

leuk & snel - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­fri­tuur­de bloem­kool­nug­gets met zoe­te chi­li­saus

1
1
  • 1½ liter frituurolie

Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.

2
2
  • 100 g tarwebloem
  • 100 g maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder

Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom.

3
3
  • 250 ml kraanwater

Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.

4
4
  • 800 g bloemkoolroosjes

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.

5
5

Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin.

6
6

Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes

7
7
  • 2 bosuitjes

Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes.

8
8
  • ½ el sesamzaad
  • 150 ml zoete chilisaus

Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.