bewaar
Bosui-pannenkoekjes
Bosui-pannenkoekjes
bewaar

Bosui-pannenkoekjes

De bosui is door z'n frisse karakter multi-inzetbaar. Dat bewijzen deze Aziatisch getinte pannenkoekjes.

30 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

sesamzaad

4 el

chicken hoisinsaus

2 el

sesamolie

6

bosuien

200 g

tarwebloem

1 el

maizena

1

middelgroot ei

½ tl

zout

400 ml

koud kraanwater

4 el

arachideolie

De bosui is door z'n frisse karakter multi-inzetbaar. Dat bewijzen deze Aziatisch getinte pannenkoekjes.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Meng voor de dipsaus de hoisinsaus met de sesamolie. Snijd de bosuitje in schuine ringetjes.

2

Klop met een garde de bloem, maizena, het ei, sesamzaad, 2/3 van de bosui en een het zout met water tot een glad beslag.

3

Verhit de helft van de arachideolie in een koekenpan en schep er 4 hoopjes beslag in met een doorsnee van 8 cm. Bak de pannenkoekjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.

4

Garneer met de rest van de bosui en serveer met de dipsaus.

variatietipHoud je van pittig? Meng een fijngesneden rode peper door het beslag.

combinatietipLekker met een Aziatische koolsalade (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.