Mi­ni­piz­za's met sa­la­mi of zalm

Alternatief voor een toastje met brie: deze eenhapspizzaatjes met 2 verschillende toppings.

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 47 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(23) waardeer
italiaans borrelhapje Alternatief voor een toastje met brie: deze eenhapspizzaatjes met 2 verschillende toppings. 20 stuks
3 23

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • theedoek
  • deegroller
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem, gist en het zout in een kom. Voeg de olie en het water toe. Kneed tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige, schone theedoek. Laat op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Snijd elke tomaat in 5 plakken.
  3. Verdeel het deeg in 20 balletjes. Rol elk balletje met de deegroller uit tot een rondje van Ø 8 cm en leg op met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de deegrondjes met de pesto maar laat de randjes vrij. Leg daarop een plak tomaat en bestrooi met de kaas. Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig. Neem de pizza’s uit de oven en laat 2 min. afkoelen.
  4. Beleg 10 pizza’s met de salami en de rest met de gerookte zalm. Garneer met de rucola.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Minipizza's met salami of zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­piz­za's met sa­la­mi of zalm

1
  • 200 g tarwebloem
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 1 mespunt zout
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 125 ml water

Meng de bloem, gist en het zout in een kom. Voeg de olie en het water toe. Kneed tot een soepel deeg.

2

Dek af met een vochtige, schone theedoek. Laat op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.

4
  • 4 trostomaten

Snijd elke tomaat in 5 plakken.

5

Verdeel het deeg in 20 balletjes. Rol elk balletje met de deegroller uit tot een rondje van Ø 8 cm en leg op met bakpapier beklede bakplaten.

6
  • 3 el groene pesto in potje
  • 75 g gemalen belegen kaas 50+

Bestrijk de deegrondjes met de pesto maar laat de randjes vrij. Leg daarop een plak tomaat en bestrooi met de kaas.

7

Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig. Neem de pizza’s uit de oven en laat 2 min. afkoelen.

8
  • 100 g salami
  • 100 g gerookte zalm

Beleg 10 pizza’s met de salami en de rest met de gerookte zalm.

9
  • 40 g rucola

Garneer met de rucola. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.