bewaar
Gekookte kwarteleitjes met 2 dipjes
Gekookte kwarteleitjes met 2 dipjes
bewaar

Gekookte kwarteleitjes met 2 dipjes

Het ultieme paashapje, en dat met twee heerlijke dipjes.

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

sesamzaad

½ tl

paprikapoeder

½ tl

gemalen komijn

25 g

ovenroasted amandelen

24

kwarteleieren

4 el

mayonaise

2 el

tomatenketchup

½ el

worcestershiresauce

1 el

citroensap

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Het ultieme paashapje, en dat met twee heerlijke dipjes.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad, de paprikapoeder en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Laat iets afkoelen op een bord en doe met de amandelen in de keukenmachine of vijzel. Maal tot grof kruim.

2

Kook ondertussen de kwarteleitjes 3 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

3

Meng voor de cocktailsaus de mayonaise, ketchup, worcestershiresauce en het citroensap. Serveer samen met het noten-specerijenmengsel als dipjes bij de kwarteleitjes.

tip

bewaartipJe kunt dit recept een dag van tevoren maken. Bewaar de cocktailsaus en de ongepelde eitjes afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten-specerijenmix in een luchtdicht afgesloten bakje buiten de koelkast.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.