Gekookte kwarteleitjes met 2 dipjes
Het ultieme paashapje, en dat met twee heerlijke dipjes.
Ingrediënten
4 personen
1 el
sesamzaad
½ tl
paprikapoeder
½ tl
gemalen komijn
25 g
ovenroasted amandelen
24
kwarteleieren
4 el
mayonaise
2 el
tomatenketchup
½ el
worcestershiresauce
1 el
citroensap
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad, de paprikapoeder en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Laat iets afkoelen op een bord en doe met de amandelen in de keukenmachine of vijzel. Maal tot grof kruim.
Kook ondertussen de kwarteleitjes 3 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Meng voor de cocktailsaus de mayonaise, ketchup, worcestershiresauce en het citroensap. Serveer samen met het noten-specerijenmengsel als dipjes bij de kwarteleitjes.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gekookte kwarteleitjes met 2 dipjes
Het ultieme paashapje, en dat met twee heerlijke dipjes.

4 personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad, de paprikapoeder en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Laat iets afkoelen op een bord en doe met de amandelen in de keukenmachine of vijzel. Maal tot grof kruim.
Kook ondertussen de kwarteleitjes 3 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Meng voor de cocktailsaus de mayonaise, ketchup, worcestershiresauce en het citroensap. Serveer samen met het noten-specerijenmengsel als dipjes bij de kwarteleitjes.
bewaartip:Je kunt dit recept een dag van tevoren maken. Bewaar de cocktailsaus en de ongepelde eitjes afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten-specerijenmix in een luchtdicht afgesloten bakje buiten de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 el sesamzaad
½ tl paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
25 g ovenroasted amandelen
24 kwarteleieren
4 el mayonaise
2 el tomatenketchup
½ el worcestershiresauce
1 el citroensap
Dit heb je nodig
keukenmachine