bewaar
Zoete mini-quiches van krentenbrood
Zoete mini-quiches van krentenbrood
bewaar

Zoete mini-quiches van krentenbrood

Maak het ontbijt extra feestelijk met versgebakken mini-muffins.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
10 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

10 porties

75 g

ongezouten roomboter

10 sneetjes

krenten-rozijnenbrood

3

middelgrote eieren

25 g

tarwebloem

175 ml

halfvolle melk

1

citroen

1

vanillestokje

5 el

keukenstroop in pot

100 ml

verse slagroom

2 el

poedersuiker

1 tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

Maak het ontbijt extra feestelijk met versgebakken mini-muffins.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Snijd de korstjes van het krenten-rozijnenbrood. Besmeer de sneetjes aan één kant met boter. Duw met de beboterde kant naar beneden voorzichtig in 10 muffinholtes.

2

Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem met 50 ml melk in een ruime kom tot een glad papje. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

3

Doe het merg met de rest van de melk en het citroenrasp in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg als het mengsel bijna kookt het bloemmengsel toe en roer snel glad. Klop de eidooiers erdoor. Verwarm al roerend 3 min. tot een dik, glad mengsel. Laat niet koken.

4

Roer de stroop door het mengsel. Neem de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Schenk de custard in een maatbeker. Verdeel de custard over de mini-quiches en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

5

Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker en kaneel.

combinatietipLekker met aardbeien en slagroom.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.