bewaar
Kip met gebakken aardappelschijfjes en salade
Kip met gebakken aardappelschijfjes en salade
bewaar

Kip met gebakken aardappelschijfjes en salade

De kip is kruidig, de salade fris: een goed duo.

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

23½ g

Mals en Kruidig Mediterrane kruiden

4 el

traditionele olijfolie

900 g

aardappelschijfjes

450 g

romatomaat

15 g

verse basilicum

150 g

rauwkost met rucola

2 el

balsamicoazijn

De kip is kruidig, de salade fris: een goed duo.

Aan de slag

1

Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel ze in de papyrusvellen uit het zakje Mediterrane kruiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 15 min. gaar. Keer halverwege.

2

Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de romatomaten in kwarten en het basilicum in reepjes. Meng met de rauwkost, balsamicoazijn en 2 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken aardappeltjes en kip.