Kip met dragonsaus en aardappelschijfjes

hoofdgerecht
4 personen
4
39
Advertentie
Ingrediënten
- 4 el (zonnebloem)olie
- 1 schaal kipfilet (4 stuks, 675 g)
- 2 el mosterd
- 1 el dragon (potje 7 g)
- 2 zakken (900 g) aardappelschijfjes (a 600 g, diepvries)
- 500 g sperziebonen (schoongemaakt)
- 1 courgette
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit 3 el olie in een braadpan en bak de kipfilets in 10 min. rondom bruin. Neem ze uit de pan. Voeg aan het bakvet de mosterd, de dragon en 150 ml water toe. Breng al roerend aan de kook. Leg de kipfilets terug, dek af en stoof de kip op het laagste vuur gaar in 15 min. Keer af en toe.
- Verhit in een wok of koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet af.
- Snijd de courgette in de lengte in plakken en snijd deze in repen (even lang als de sperziebonen). Schep ze bij de aardappelschijfjes en roerbak voorzichtig nog 2-3 min. Voeg de sperziebonen toe en maal er peper naar smaak over. Verdeel de aardappelen met groente en de kipfilets over 4 borden en schep er dragonsaus over.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 49 g
- koolhydraten 52 g
- vet 21 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 44-45