bewaar
Aardappelschijfjes met kip en tonijn
Aardappelschijfjes met kip en tonijn
bewaar

Aardappelschijfjes met kip en tonijn

15 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

1 duopak

aardappelschijfjes

1 schaaltje

kipfilet in blokjes

½ eetlepel

Provençaalse kruiden

2 blikjes

tonijn op olie

1

komkommer

125 ml

zure room

2 eetlepels

kappertjes

3

bosuitjes

Aan de slag

Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Kipblokjes bestrooien met kruiden, zout en peper. In braadpan 3 el olie (van tonijn) verhitten en kip 6 min. bakken. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Komkommerplakjes omscheppen met 2 el zure room, 1 el azijn (uit potje kappertjes), 1 gesneden bosuitje, zout en peper. Tonijn afgieten en met kappertjes, rest van ringetjes bosui en rest van zure room door kipblokjes mengen. Nog 2 min. verwarmen. Aardappelschijfjes en kip-tonijnmengsel over vier borden verdelen, komkommersalade ernaast scheppen.