Me­di­ter­ra­ne sa­la­de met krui­di­ge kip en hum­mus­dres­sing

Meng hummus met citroensap voor een snelle en smaakvolle dressing.

(12) waardeer
hoofdgerecht Meng hummus met citroensap voor een snelle en smaakvolle dressing. 4 personen
5 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel elk stuk in een voorgekruid velletje uit het zakje Mediterrane kruiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 12 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Pers ondertussen de halve citroen uit. Klop de hummus met een ½ el citroensap en het water tot een dressing.
  3. Snipper de ui. Snijd de komkommers in schuine, dunne plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Meng de sla met de ui, komkommer, paprika en kaasblokjes.
  4. Neem de kipfilets uit het bakpapier. Snijd in reepjes en verdeel over de salade. Besprenkel met de hummusdressing.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane salade met kruidige kip en hummusdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne sa­la­de met krui­di­ge kip en hum­mus­dres­sing

1
1
  • 2 kipfilet
  • 2 vellen Maggi mals en kruidig bakpapier Mediterrane kruiden

Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel elk stuk in een voorgekruid velletje uit het zakje Mediterrane kruiden.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 12 min. gaar. Keer halverwege.

3
3
  • ½ citroen
  • 100 g hummus
  • 2 el kraanwater

Pers ondertussen de halve citroen uit. Klop de hummus met een ½ el citroensap en het water tot een dressing.

4
4
  • 1 rode ui
  • 5 snoepkomkommers
  • 3 puntpaprika's

Snipper de ui. Snijd de komkommers in schuine, dunne plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.

5
5
  • 150 g gemengde sla
  • 200 g salade kaasblokjes

Meng de sla met de ui, komkommer, paprika en kaasblokjes.

6
6

Neem de kipfilets uit het bakpapier. Snijd in reepjes en verdeel over de salade.

7
7

Besprenkel met de hummusdressing.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.