bewaar
Kokos-limoencurd
Kokos-limoencurd
bewaar

Kokos-limoencurd

Met deze variant op de traditionele lemon curd worden taarten en scones nog lekkerder.

15 min. bereiden
3 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

4

limoenen

8

middelgrote eieren

100 g

kristalsuiker

165 ml

kokoscream

100 g

kokosolie

Met deze variant op de traditionele lemon curd worden taarten en scones nog lekkerder.

Aan de slag

1

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

2

Doe het limoenrasp- en sap, merg, de suiker, eidooiers en kokoscream in een steelpan en breng al roerend tegen de kook aan tot het dik wordt. Laat niet koken. Voeg de kokosolie toe en laat smelten. Doe de curd in glazen potten en sluit direct af. Keer om en laat in 3 uur afkoelen. Bewaar in de koelkast.