bewaar
Bisque van garnalen
Bisque van garnalen
bewaar

Bisque van garnalen

Superchic en romig soepje. Daar scoor je punten mee!

25 min. bereiden
30 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

ongepelde diepvries reuzengarnaal

100 g

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

2 el

milde olijfolie

50 g

tomatenpuree

100 ml

droge witte wijn

1½ liter

kraanwater

1 tl

gedroogde dragon

1

kippenbouillontablet

1

visbouillontablet

6 g

verse bieslook

2

middelgrote eieren

100 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Superchic en romig soepje. Daar scoor je punten mee!

Aan de slag

1

Doe de bevroren garnalen in een schone plastic zak en sla ze met een steelpan of rubberhamer in kleine stukken.

2

Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.

3

Verhit de olie in een soeppan en bak de garnalen 3 min. op hoog vuur. Schep continue om.

4

Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de wijn, het water, de dragon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken.

5

Neem de pan van het vuur. Schenk de soep door een bolzeef en vang de bouillon op.

6

Doe de opgevangen kreeft en garnalen in de keukenmachine en maal fijn. Schenk de pulp door een bolzeef boven de bouillon. Breng de soep tegen de kook aan.

7

Snijd de bieslook fijn en splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

8

Klop de eidooiers los met de slagroom en roer door de hete soep. Verwarm al roerende tot de soep iets bindt maar laat niet meer koken. Breng de bisque op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met bieslook.