Zoetzure garnalen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g ongepelde diepvries reuzengarnalen (zak à 500 g)
- 2 uien
- 4 el traditionele olijfolie
- 100 ml droge witte wijn
- 40 g blanke rozijnen
- 50 ml witte wijnazijn
- 40 g pijnboompitten
Advertentie
Bereiden
- Laat de garnalen ontdooien. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat de ui op heel laag vuur in 30 min. met de deksel op de pan zacht en gaar worden. Roer regelmatig.
- Pel ondertussen de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal maar laat het staartje zitten. Dep de garnalen droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen 5 min.
- Doe de rozijnen bij de ui en verwarm 2 min. Neem de pan van het vuur en roer de azijn erdoor. Doe in een kom en laat 10 min. afkoelen. Meng de garnalen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Voeg toe aan het garnalenmengsel.
combinatietip:
Serveer met wat sla of als hapje op geroosterd brood.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zoetzure garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoetzure garnalen
- 250 g ongepelde diepvries reuzengarnalen
- 2 uien
- 2 el traditionele olijfolie
Laat de garnalen ontdooien. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 min. op laag vuur.
- 100 ml droge witte wijn
Voeg de wijn toe en laat de ui op heel laag vuur in 30 min. met de deksel op de pan zacht en gaar worden. Roer regelmatig.
Tip: Voeg wat water of extra wijn toe als het mengsel te droog wordt.
Pel ondertussen de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal maar laat het staartje zitten.
- 2 el traditionele olijfolie
Dep de garnalen droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen 5 min.
- 40 g blanke rozijnen
- 50 ml witte wijnazijn
Doe de rozijnen bij de ui en verwarm 2 min. Neem de pan van het vuur en roer de azijn erdoor.
Doe in een kom en laat 10 min. afkoelen. Meng de garnalen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- 40 g pijnboompitten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Voeg toe aan het garnalenmengsel.
combinatietip:
Serveer met wat sla of als hapje op geroosterd brood.