bewaar
Jamie Oliver's kip tikka massala
Jamie Oliver's kip tikka massala
bewaar

Jamie Oliver's kip tikka massala

Jamie gaat op de Indiase toer met deze kruidige kip tikka massala.

1 uur 20 min. bereiden
2 uur wachten
pittig
194waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 tl

gemalen kruidnagel

1 tl

gemalen komijn

1 tl

zoet gerookt paprikapoeder

4 tl

garam masala

3

citroenen

10 tenen

knoflook

4 cm

verse gember

6 el

volle yoghurt

1 tl

zeezout

800 g

kipfilet

3

verse groene peper

2

uien

1

rode peper

30 g

verse koriander

3 el

traditionele olijfolie

6 el

gemalen amandelen

1 el

Ketoembar gemalen koriander

2 tl

kurkuma

800 g

gepelde tomaten in blik

1

kippenbouillontablet

300 ml

kraanwater

800 g

kokosmelk light

Dit heb je nodig

  • barbecuespiesen

  • grillpan

Jamie gaat op de Indiase toer met deze kruidige kip tikka massala.

Aan de slag

1

Doe de kruidnagel, komijn, 1 tl paprikapoeder en 1 tl garam masala in een droge koekenpan zonder olie of boter en rooster de kruiden 1 min. Doe de kruiden in grote kom. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp, -sap, 6 tenen knoflook (uitgeperst), gember, yoghurt en het zeezout toe.

2

Snijd de kipfilets in stukken van ca. 5 cm. Schep in de kom bij de marinade en wrijf de saus goed in. Snijd de citroenen met schil in partjes. Rijg de kipstukjes afgewisseld met stukjes citroen en stukjes groene pepers op metalen spiesen. Druk ze niet te dicht tegen elkaar aan. Laat de spiesen min. 2 uur (liefst een hele nacht in de koelkast) marineren.

3

Pel voor de saus de uien en 4 tenen knoflook en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd ook de steeltjes van de koriander (bewaar de blaadjes voor later).

4

Verhit een scheut olie in een grote braadpan en schep de ui, knoflook, rode peper en koriander erbij. Bak al roerend ca. 20 min. tot de groenten goudbruin zijn. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, 1 tl paprikapoeder en 1 tl garam masala toe en bak 2 min. mee. Voeg de gemalen amandelen toe en laat ze roosteren. Voeg de tomaten toe, verkruimel er het bouillonblokje over en giet er 300 ml kokend water bij. Laat 5 min pruttelen. Roer de kokosmelk er door en laat de saus 20 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

5

Besprenkel de kipspiesjes met een beetje olie en gril ze in een hete grillpan. Keer regelmatig tot ze rondom goudbruin en krokant zijn. Snijd de stukjes kip van de spiesjes in de saus en houd de stukjes citroen apart. Laat de tikka 2 min. pruttelen terwijl je er met een keukentang naar smaak stukjes citroen boven uitknijpt. Roer er nog een extra scheutje yoghurt door, bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met basmatirijst.

algemeenBron: Jamie’s Comfort Food, Jamie Oliver

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.