bewaar
Kip tikka massala
Kip tikka massala
bewaar

Kip tikka massala

30 min. bereiden
172waarderingen

Ingrediënten

4 el

zonnebloemolie

2

uien

3 cm

verse gember

3 tenen

knoflook

1 el

gemalen

1 tl

kurkuma

½ tl

cayennepeper

1 el

paprikapoeder

3

tomaten

1 beker

kook

300 g

kipfilet

1 bakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verhit 3 el olie in een wok en bak de ui in 6 min. goudbruin. Rasp ondertussen de gember en bak samen met de knoflook nog 2 min. mee. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Doe de tomaten erbij en bak 3 min. Schep 1 el kookyoghurt erbij en roer tot deze door het uienmengsel is opgenomen. Herhaal dit 3 keer. Voeg 300 ml water en zout naar smaak toe. Laat 10 min. zachtjes koken.

2

Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege.

3

Voeg de rest van de kookyoghurt en de kip toe aan de saus. Verwarm 1 min. en bestrooi met de verse koriander. Lekker met gele rijst en spinazie.