bewaar
Bami met gehaktballetjes
Bami met gehaktballetjes
bewaar

Bami met gehaktballetjes

Bami met een Hollandse touch? Met rundergehaktballetjes!

25 min. bereiden
zeer pittig
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mienestje

300 g

rundergehakt

1 el

sambal badjak

2 el

seroendeng

5 el

koolzaadolie

2 tenen

knoflook

1 bosje

salade-uitje

100 g

boemboe bami goreng

450 g

nasi/bami groentemix

Bami met een Hollandse touch? Met rundergehaktballetjes!

Aan de slag

1

Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Meng ondertussen het gehakt met de sambal en seroendeng. Vorm er met natte handen balletjes van ter grootte van een flinke walnoot. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de boemboe en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bamigroenten en salade-ui toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg de mie toe en verwarm nog 1 min. Serveer de bami met de balletjes.

bewaartipMaak een grotere hoeveelheid balletjes om in te vriezen. Verdrievoudig de ingrediënten en verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en verdeel in porties. Je kunt de balletjes 2 maanden bewaren in de vriezer. De balletjes smaken ook lekker als hapje bij de borrel.

combinatietipLekker met satésaus en kroepoek.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.