Chocoladecake met bosvruchtensaus

nagerecht
4 personen
3
42
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 pak bosvruchtenmix (diepvries 450 g)
- ½ dl rode wijn
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels geleisuiker
- kaneel
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 1 pak chocolademuffins (4 stuks)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Sinaasappel schoonboenen en schil raspen of met zesteur reepjes trekken (sinaasappel wordt verder niet gebruikt). In pan bevroren bosvruchten met rode wijn, vanillesuiker, geleisuiker, helft van sinaasappelrasp en mespunt kaneel ca. 30 minuten zachtjes verwarmen tot suiker opgelost is. Af en toe voorzichtig omscheppen. Pan van vuur nemen en saus tot lauwwarm laten afkoelen. De saus wordt ook wat dikker.
- In kom slagroom lobbig kloppen. Chocolademuffins uit papieren vormpjes halen en elk in midden van bord zetten. Bosvruchtensaus rondom schenken. Slagroom op chocolademuffins scheppen. Rest van sinaasappelrasp over slagroom strooien.

Slagroom kloppen
allerhande-kids
- 01:36 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 61 g
- vet 26 g