bewaar
Rood zomerfruit in rode saus
Rood zomerfruit in rode saus
bewaar

Rood zomerfruit in rode saus

20 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

125 g

bramen

125 g

frambozen

125 g

bosbessen

375 g

aardbeien

50 ml

rode wijn

50 g

geleisuiker

Aan de slag

1

Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Pers de vrucht uit.

2

Veeg de bramen, frambozen en bosbessen met stukje vochtig keukenpapier schoon. Maak de aardbeien schoon. Halveer 125 g van de aardbeien en schep ze met de bramen, frambozen, bosbessen in een schaal. Schep de geraspte sinaasappelschil erdoor.

3

Wrijf de rest van de aardbeien door een zeef. Breng in een pannetje het sinaasappelsap, de aardbeienpuree, de rode wijn en de geleisuiker aan de kook en laat dit 2 min. koken.

4

Schep de vruchten door de saus en kook ze 1 min. mee. Serveer het dessert warm of laat het afkoelen. Schep het fruit dan wel 1 of 2 keer om.

algemeenDe smaken van rood zomerfruit komen in deze saus perfect tot hun recht. Extra feestelijk: serveer er een bol kaneelijs bij.