Rood zomerfruit in rode saus

nagerecht
4 personen
3
23
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 125 g bramen
- 125 g frambozen
- 125 g bosbessen
- 375 g aardbeien
- 50 ml rode wijn
- 50 g geleisuiker
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Pers de vrucht uit.
- Veeg de bramen, frambozen en bosbessen met stukje vochtig keukenpapier schoon. Maak de aardbeien schoon. Halveer 125 g van de aardbeien en schep ze met de bramen, frambozen, bosbessen in een schaal. Schep de geraspte sinaasappelschil erdoor.
- Wrijf de rest van de aardbeien door een zeef. Breng in een pannetje het sinaasappelsap, de aardbeienpuree, de rode wijn en de geleisuiker aan de kook en laat dit 2 min. koken.
- Schep de vruchten door de saus en kook ze 1 min. mee. Serveer het dessert warm of laat het afkoelen. Schep het fruit dan wel 1 of 2 keer om.
Tip:
De smaken van rood zomerfruit komen in deze saus perfect tot hun recht. Extra feestelijk: serveer er een bol kaneelijs bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 26 g
- vet 0 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten