
Italiaanse roerbak met vegagehakt
Lekker kruidig vegetarisch gerecht met champignons in de hoofdrol.
Ingrediënten
4 personen
1 teen
knoflook
4 el
traditionele olijfolie
300 g
salademix
½ el
gedroogde tijm
300 g
roerbakrijst
600 ml
kraanwater
1
groentebouillontablet
400 g
Italiaanse champignonroerbakmix
1 el
arrabbiata pesto
180 g
tofu roerbakgehakt
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de salademix, tijm, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken totdat al het water is opgenomen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de champignonmix, pesto en knoflook al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Voeg het roerbakgehakt toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met het gehaktmengsel.
combinatietipLekker met een gebakken ei.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.