Vegapie met vegagehakt
Kruidig vegagehakt onder een afdakje van zoete aardappel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g zoete aardappelen
- 2 tenen knoflook
- 4 uien
- 2 stengels bleekselderij
- 6 el traditionele olijfolie
- 4 el tomatenpuree
- 360 g fijngekruid tofu roerbakgehakt
- 1 tl gemalen kaneel
- 100 g Cheddar Tophat 48+
- 1 tl cayennepeper
Keukenspullen
- 4 ronde ovenschaal (14 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ½ cm. Kook 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de uien en snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui en selderij met de tomatenpuree 4 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook, het vegagehakt en de kaneel toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel het gehakt over de ovenschalen. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het gehaktmengsel. Besprenkel met de rest van de olie, rasp de kaas erboven en bestrooi met de cayennepeper. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
combinatietip:
Lekker met een salade van botersla, radijsjes, bosui en wittewijnazijn.
allergietip:
Eet je veganistisch? Laat de kaas in dit gerecht dan achterwege.

Ui fruiten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 645 mg
- vezels 9 g
Pittigheid
Ook te zien in
Vegapie met vegagehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegapie met vegagehakt
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 800 g zoete aardappelen
Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ½ cm. Kook 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.
- 2 tenen knoflook
- 4 uien
- 2 stengels bleekselderij
- 2 el traditionele olijfolie
- 4 el tomatenpuree
- 360 g fijngekruid tofu roerbakgehakt
- 1 tl gemalen kaneel
Voeg de knoflook, het vegagehakt en de kaneel toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehakt over de ovenschalen. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het gehaktmengsel.
- 4 el traditionele olijfolie
- 100 g Cheddar Tophat 48+
- 1 tl cayennepeper
Besprenkel met de olie, rasp de kaas erboven en bestrooi met de cayennepeper.
Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
combinatietip:
Lekker met een salade van botersla, radijsjes, bosui en wittewijnazijn.
allergietip:
Eet je veganistisch? Laat de kaas in dit gerecht dan achterwege.