Bonensalade
Veganistische salade voor bonenliefhebbers: warm én koud lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode ui
- 6 el witte wijnazijn
- 75 g diepvries tuinerwten
- 75 g diepvries tuinbonen
- 3 tenen knoflook
- 100 g verse snijbonen
- 330 g witte bonen in pot (of blik)
- 2 el traditionele olijfolie
- 75 ml witte wijn
- 20 g verse platte peterselie
- 3 el extra vierge olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in ringen. Meng met de azijn in een kom en laat 15 min. staan. Neem de ui eruit en bewaar de azijn.
- Breng ondertussen 2 pannen met water aan de kook. Kook de tuinerwten 1 min. en spoel af met koud water. Kook de tuinbonen 4 min. en spoel af met koud water (blancheren). Houd apart.
- Verwarm de olie en bak de knoflook 2 min. Voeg de snijbonen en wijn toe en stoof de snijbonen in 10 min. beetgaar. Voeg de witte bonen, tuinerwten en tuinbonen toe en verwarm nog even. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de peterselie fijn en meng door de salade. Meng de ui erdoor en breng op smaak met de azijn. Besprenkel met de extra vierge olie.
serveertip:
Serveer de salade warm of koud.

Blancheren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 105 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Bonensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bonensalade
- 1 rode ui
- 6 el witte wijnazijn
Snijd de ui in ringen. Meng met de azijn en laat 15 min. staan. Neem de ui eruit en bewaar de azijn.
- 75 g diepvries tuinerwten
Breng ondertussen 2 pannen met water aan de kook. Kook de tuinerwten 1 min. en spoel af met koud water.
- 75 g diepvries tuinbonen
- 3 tenen knoflook
- 100 g verse snijbonen
- 330 g witte bonen in pot
- 2 el traditionele olijfolie
- 75 ml witte wijn
Verwarm de olie en bak de knoflook 2 min. Voeg de snijbonen en wijn toe en stoof de snijbonen in 10 min. beetgaar.
Voeg de witte bonen, tuinerwten en tuinbonen toe en verwarm nog even. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 20 g verse platte peterselie
Snijd de peterselie fijn. Meng door de salade.
- 3 el extra vierge olijfolie
Meng de ui erdoor en breng op smaak met de azijn. Besprenkel met de extra vierge olie.
serveertip:
Serveer de salade warm of koud.