bewaar
Bonensalade
Bonensalade
bewaar

Bonensalade

Veganistische salade voor bonenliefhebbers: warm én koud lekker!

20 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

6 el

witte wijnazijn

75 g

diepvries tuinerwten

75 g

diepvries tuinbonen

3 tenen

knoflook

100 g

verse snijbonen

330 g

witte bonen in pot

2 el

traditionele olijfolie

75 ml

witte wijn

20 g

verse platte peterselie

3 el

extra vierge olijfolie

Veganistische salade voor bonenliefhebbers: warm én koud lekker!

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen. Meng met de azijn in een kom en laat 15 min. staan. Neem de ui eruit en bewaar de azijn.

2

Breng ondertussen 2 pannen met water aan de kook. Kook de tuinerwten 1 min. en spoel af met koud water. Kook de tuinbonen 4 min. en spoel af met koud water (blancheren). Houd apart.

3

Verwarm de olie en bak de knoflook 2 min. Voeg de snijbonen en wijn toe en stoof de snijbonen in 10 min. beetgaar. Voeg de witte bonen, tuinerwten en tuinbonen toe en verwarm nog even. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de peterselie fijn en meng door de salade. Meng de ui erdoor en breng op smaak met de azijn. Besprenkel met de extra vierge olie.

serveertipServeer de salade warm of koud.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.