Zwar­te-bo­nen­sa­la­de met wit­te kaas & ge­bak­ken cour­get­te

Kleurrijk en frisse salade: daar word je vrolijk van!

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kleurrijk en frisse salade: daar word je vrolijk van! 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • platte schaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in plakjes en de tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat \uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Klop van 2 el citroensap, 3 el olie, peper en eventueel zout een dressing. Snijd de platte peterselie fijn en de rucola grof. Verkruimel de witte kaas. Meng de bonen met de peen julienne, peterselie, rucola, witte kaas en de dressing op een platte schaal. Schep de courgette om met het citroenrasp en verdeel over de bonensalade.

serveertip:

Houd je van pittig? Bak dan een ½ tl chilivlokken mee met de courgette.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Zwarte-bonensalade met witte kaas & gebakken courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwar­te-bo­nen­sa­la­de met wit­te kaas & ge­bak­ken cour­get­te

1
1
  • 2 courgette
  • 2 tenen knoflook

Snijd de courgettes in plakjes en de tenen knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 800 g zwarte bonen
  • 1 citroen

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 20 g verse platte peterselie
  • 75 g rucola
  • 150 g witte kaas

Klop van 2 el citroensap, de olie, peper en eventueel zout een dressing. Snijd de platte peterselie fijn en de rucola grof. Verkruimel de witte kaas

5
5
  • 150 g peen julienne

Meng de bonen met de peen julienne, peterselie, rucola, witte kaas en de dressing op een platte schaal.

6
6

Schep de courgette om met het citroenrasp en verdeel over de bonensalade.

serveertip:

Houd je van pittig? Bak dan een ½ tl chilivlokken mee met de courgette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.