bewaar
Mini-aardappelquiches
Mini-aardappelquiches
bewaar

Mini-aardappelquiches

Hartige taartjes gemaakt zonder deeg in een prachtig cupje van aardappelrasp.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
185waarderingen

Ingrediënten

12 porties

600 g

kruimige aardappel

2 tl

gedroogde rozemarijn

3 el

zonnebloemolie

100 g

ontbijtspek

3

bosuien

75 g

Parmigiano Reggiano

125 ml

verse slagroom

3

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • muffinvorm met 12 holtes

Hartige taartjes gemaakt zonder deeg in een prachtig cupje van aardappelrasp.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Doe de aardappel in een kom en meng met de rozemarijn, olie en eventueel zout. Verdeel de aardappel over de holtes van de ingevette vorm. Duw goed aan zodat er bakjes ontstaan. Zet de vorm ca. 15 min. in de oven tot de aardappel goudbruin is. Neem uit de oven.

2

Snijd het spek in stukjes. Verhit een koekenpan en bak het spek in 4-6 min. krokant. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Rasp de kaas. Meng de slagroom, kaas en eieren met een garde.

3

Verdeel het spek en de bosui over de aardappelbakjes. Schenk het ei-roommengsel erover. Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C en bak de quiches in ca. 15 min. gaar. Laat iets afkoelen en haal ze met een lepeltje uit de vorm.