bewaar
Mini-bloemkoolpizza's
Mini-bloemkoolpizza's
bewaar

Mini-bloemkoolpizza's

Even wachten...pizza! En niet zomaar pizza, maar met een bodem van bloemkool en kaas.

15 min. bereiden
12 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

8 porties

400 g

bloemkool

30 g

Parmigiano Reggiano

1

middelgroot ei

100 g

geraspte mozzarella

8 tl

passata di pomodoro

1 tl

gedroogde oregano

2 takjes

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • magnetron

  • schone theedoek

  • bakpapier

Even wachten...pizza! En niet zomaar pizza, maar met een bodem van bloemkool en kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 230 °C.

2

Rasp de bloemkool tot rijst. Doe de bloemkoolrijst in een hittebestendige kom en gaar in de magnetron 4 min. op 1000 W. Laat iets afkoelen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Doe de afgekoelde bloemkool in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Schep terug in de kom en meng de Parmezaan, het ei en de helft van de mozzarella erdoor.

3

Verdeel het mengsel in 8 porties over een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er mini-pizza’s van 1 cm dik van. Beleg de pizza’s elk met 1 tl passata, de rest van de mozzarella en de oregano. Laat de randen vrij. Bak de pizza’s in 12 min. in het midden van de oven goudbruin.

4

Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in dunne repen. Neem de pizza’s uit de oven en bestrooi met het basilicum.

Mini-bloemkoolpizza’s met leftover bloemkool

Instructievideo - 00:29 min.