Mi­ni-bloem­kool­piz­za's

Even wachten...pizza! En niet zomaar pizza, maar met een bodem van bloemkool en kaas.

  • hoofdgerecht
  • 8 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(5) waardeer
hoofdgerecht Even wachten...pizza! En niet zomaar pizza, maar met een bodem van bloemkool en kaas. 8 stuks
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron
  • schone theedoek
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Doe de bloemkoolrijst in een hittebestendige kom en gaar in de magnetron 5 min. op 1000 W. Laat iets afkoelen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Doe de afgekoelde bloemkool in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Schep terug in de kom en voeg de Parmezaan, het ei en de helft van de mozzarella toe.
  3. Verdeel het mengsel in 8 porties over een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er mini-pizza’s van 1 cm dik van. Beleg de pizza’s elk met 1 tl passata, de rest van de mozzarella en de oregano. Laat de randen vrij. Bak de pizza’s in 12 min. in het midden van de oven goudbruin.
  4. Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in dunne repen. Neem de pizza’s uit de oven en bestrooi met het basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Mini-bloemkoolpizza's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-bloem­kool­piz­za's

1
1

Verwarm de oven voor op 230 °C.

2
2
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst
  • 30 g Parmigiano Reggiano

Doe de bloemkoolrijst in een hittebestendige kom en gaar in de magnetron 5 min. op 1000 W. Laat iets afkoelen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

3
3

Doe de afgekoelde bloemkool in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.

4
4
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g geraspte mozzarella

Schep terug in de kom en voeg de Parmezaan, het ei en de mozzarella toe.

5
5

Verdeel het mengsel in 8 porties over een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er mini-pizza’s van 1 cm dik van.

6
6
  • 8 tl passata di pomodoro
  • 50 g geraspte mozzarella
  • 1 tl gedroogde oregano

Beleg de pizza’s elk met 1 tl passata, de rest van de mozzarella en de oregano. Laat de randen vrij.

7
7

Bak de pizza’s in 12 min. in het midden van de oven goudbruin.

8
8
  • 2 takjes verse basilicum

Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in dunne repen. Neem de pizza’s uit de oven en bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.