bewaar
Indiase kippenpoten
Indiase kippenpoten
bewaar

Indiase kippenpoten

De kip snijd je in, daardoor trekt de kruidige yoghurt extra goed in het vlees.

10 min. bereiden
50 min. oventijd
2 uur wachten
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

160 g

milde currypasta

150 ml

Griekse yoghurt

4

kippenpoten

300 g

pandanrijst

340 g

mangochutney

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (40 x 40 cm)

De kip snijd je in, daardoor trekt de kruidige yoghurt extra goed in het vlees.

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Meng in de ovenschaal met de kruidenpasta en Griekse yoghurt. Snijd elke kippenpoot 4 keer een ½ cm in. Leg de kippenpoten in het yoghurtmengsel en wrijf ze ermee in. Laat 2 uur afgedekt marineren: eerst in de koelkast, de laatste 30 min. op kamertemperatuur.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de poten in het yoghurt mengsel in ca. 50 min. gaar in de oven. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kippenpoten met de rijst en chutney.

tip

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.