bewaar
Indiase kip kiev
Indiase kip kiev
bewaar

Indiase kip kiev

55 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

1

limoen

125 g

zachte gezouten boter

1 theelepel

milde currypasta

1 theelepel

mangochutney

600 g

kipfilet

4 eetlepels

bloem

1

ei

6 eetlepels

broodkruim

3 eetlepels

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Sjalot in stukken snijden. Limoen schoonboenen, schil eraf raspen en limoen -uitpersen. Boter in keukenmachine met sjalot, limoenrasp en -sap, currypasta en mangochutney mengen; met zout en peper op smaak brengen.

2

Kipfilet met scherp mes inkepen en draaiende beweging maken, zodat zakje ontstaat.

3

Met spuitzak boter in inkeping van kipfilet spuiten. Kipfilet in holte van handen bolvormig kneden.

4

Punt van kipfilet terugvouwen en met cocktailprikker vaststeken. Kipfilet in bloem wentelen, door ei halen en vervolgens met broodkruim bedekken. Gevulde kipfilets in koelkast 15 min. laten opstijven.

5

Oven voorverwarmen op 200°C. In koekenpan olie verhitten en kipfilet op matig vuur aan beide kanten lichtbruin bakken. Kipfilet uit pan nemen en in oven in 10-12 min. gaar laten worden.

6

Kipfilet uit oven nemen en 2 min. laten rusten. Elke kipfilet in 3 schuine plakken snijden.

tip

algemeenTip van de kok: 'Ik gebruik in dit gerecht Japans broodkruim. Heel anders dan ons paneermeel. Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf broodkruim maken. Snijd de korsten van (oud) wit casinobrood, vermaal het brood in de keukenmachine en spreid het kruim daarna uit over een dienblad om het te laten indrogen. Je krijgt een prachtig, wit broodkruim.'

algemeenDit hoofdgerecht is onderdeel van het AllerHande 250 jubileummenu. Voorgerecht: Panzanella met mosselen, Bijgerecht: Met groenten gevulde pappadums en raita, Nagerecht: Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien.