bewaar
Guacamole met gepofte aardappel
Guacamole met gepofte aardappel
bewaar

Guacamole met gepofte aardappel

Zo aten we de Mexicaanse klassieker nog nooit: met paprika, bosui én aardappel uit de oven

15 min. bereiden
45 min. oventijd
licht pittig
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

iets kruimige aardappelen

295 g

gegrilde paprika's in pot

1 teen

knoflook

15 g

verse koriander

3

bosuien

2

avocado's

3 el

rodewijnazijn

½ tl

red pepper sauce

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Zo aten we de Mexicaanse klassieker nog nooit: met paprika, bosui én aardappel uit de oven

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt die er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar. Laat ondertussen de paprika's uitlekken in een zeef. Snijd de paprika’s, knoflook, koriander en bosui fijn en doe in een kom.

2

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in stukjes. Voeg met de azijn en pepersaus toe aan het paprikamengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Houd 3 el achter voor garnering en pureer de rest met de staafmixer tot guacamole.

3

Leg de aardappelen in folie op een grote schaal en maak de bovenkant van de folie open. Snijd de aardappelen over de lengte in en schep er 1 el guacamole op. Garneer met het achtergehouden avocadomengsel. Serveer de rest van de guacamole erbij.

variatietipDe guacamole is ook lekker op geroosterd speltbrood

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.