bewaar
Italiaanse zomersoep met balletjes
Italiaanse zomersoep met balletjes
bewaar

Italiaanse zomersoep met balletjes

Deze goedgevulde maaltijdsoep staat in een kwartier op tafel.

15 min. bereiden
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

300 g

gesneden prei

1½ liter

groentebouillon van tablet

400 g

cannellinibonen in blik

275 g

verse rundersoepballetjes

250 g

verse gesneden snijbonen

1

citroen

15 g

verse peterselie

Deze goedgevulde maaltijdsoep staat in een kwartier op tafel.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en de knoflook 1 min. Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe.

2

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata). Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.