Groene yoghurtsmoothie met meloen en appel
Fruit, groente en zuivel: dit tussendoortje heeft het allemaal.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ¼ meloen (naar keuze)
- ½ Elstar appel (of een andere appel)
- ½ banaan
- 50 g verse spinazie
- 4 takjes verse munt
- 75 ml milde yoghurt
Keukenspullen
- blender
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de schil van een ¼ meloen naar keuze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd een ½ appel in vieren, laat de schil eraan en verwijder het klokhuis. Pel een ½ banaan.
- Doe de meloen, appel, banaan, spinazie, de blaadjes van 4 takjes munt en yoghurt in een blender. Mix tot een gladde smoothie (of gebruik een staafmixer en hoge kom).
variatietip:
Vervang de meloen door een bakje verse meloensalade (225 g)
Tip:
Spinazie bevat onder andere vitamine B1, wat een gunstige werking op het hart heeft
bewaartip:
Een stuk meloen over? Verwijder de schil en pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bewaar in een afgesloten zakje of bakje in de vriezer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 115 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 40 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Groene yoghurtsmoothie met meloen en appel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene yoghurtsmoothie met meloen en appel
- ¼ meloen
Verwijder de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- ½ Elstar appel
Snijd de appel in vieren, laat de schil eraan en verwijder het klokhuis.
- ½ banaan
Pel de banaan.
- 50 g verse spinazie
- 4 takjes verse munt
- 75 ml milde yoghurt
Doe de meloen, appel, banaan, spinazie, de blaadjes van de munt en yoghurt in een blender.
Mix tot een gladde smoothie (of gebruik een staafmixer en hoge kom).
variatietip:
Vervang de meloen door een bakje verse meloensalade (225 g)
bewaartip:
Een stuk meloen over? Verwijder de schil en pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bewaar in een afgesloten zakje of bakje in de vriezer.