bewaar
Ovenomelet met prei en spinazie
Ovenomelet met prei en spinazie
bewaar

Ovenomelet met prei en spinazie

Perfect voor een dagje slank.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse prei

1 el

traditionele olijfolie

200 g

wilde spinazie

6

middelgrote eieren

250 ml

kookroom light

1 tl

gemalen nootmuskaat

1 tl

gedroogde tijm

30 g

Parmigiano Reggiano

Perfect voor een dagje slank.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min. Bak de spinazie 1 min. mee tot deze is geslonken.

2

Klop de eieren los in een kom. Meng met het spinazie-preimengsel, de kookroom, nootmuskaat, tijm, peper en eventueel zout. Rasp de kaas. Schenk het mengsel in de ingevette quichevorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Serveer de omelet (lauw)warm of koud.

Ovenomelet met prei en spinazie

Instructievideo - 02:40 min.