bewaar
Romige aardappel-spinazieschotel
Romige aardappel-spinazieschotel
bewaar

Romige aardappel-spinazieschotel

Extra lekker door de toevoeging van prei. Heerlijk ovengerecht!

25 min. bereiden
40 min. oventijd
334waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

300 g

gesneden prei

3 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

15 g

verse dille

700 g

aardappelschijfjes

3

middelgrote eieren

380 ml

kookroom light

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Extra lekker door de toevoeging van prei. Heerlijk ovengerecht!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de prei, schep in delen de spinazie erbij en laat dit slinken. Snijd de dille fijn en schep erdoor.

2

Schep de spinazie in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs en in rijen over de spinazie.

3

Klop de eieren los met de kookroom en breng op smaak met peper en zout. Schenk de room gelijkmatig over de aardappelschijfjes. Schuif de spinazieschotel in het midden van de oven en bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.