bewaar
Spinazieschotel met ei
Spinazieschotel met ei
bewaar

Spinazieschotel met ei

Hoe simpel een ovenschotel ook is, hij scoort altijd goed.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
210waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3

tomaten

6

middelgrote eieren

1 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

600 g

diepvries aardappelschijfjes

400 g

besciamellasaus

1 tl

gedroogde oregano

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Hoe simpel een ovenschotel ook is, hij scoort altijd goed.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de tomaten in plakjes. Kook de eieren in 7 min. hard, pel en snijd in plakjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit de ui 2 min.

2

Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken voordat u een nieuwe portie toevoegt. Herhaal tot alle spinazie geslonken en het vocht volledig verdampt is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

3

Vet de ovenschaal in. Leg 1/3 van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bedek met de helft van de spinazie en de helft van de plakjes ei. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg 1/3 van de aardappelschijfjes, de rest van de spinazie en de rest van de plakjes ei erop. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Eindig met de overgebleven aardappelschijfjes. Verdeel de bechamelsaus en de tomaten erover. Bestrooi met de oregano.

4

Bak de spinazieschotel in de oven in 25-30 min. gaar.

algemeenDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.