bewaar
Paddenstoelensoep & roomkaasballen
Paddenstoelensoep & roomkaasballen
bewaar

Paddenstoelensoep & roomkaasballen

Mooie, heldere soep. De roomkaasballetjes met walnoten en bieslook maken ‘m heel speciaal.

50 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kastanjechampignons

450 g

paddenstoelen-seizoensmelange

2

preien

1 liter

kraanwater

1 takje

takje rozemarijn

1

laurierblaadje

100 g

mon chou

25 g

ongebrande walnoten

25 g

verse bieslook

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Mooie, heldere soep. De roomkaasballetjes met walnoten en bieslook maken ‘m heel speciaal.

Aan de slag

1

Snijd 2/3 van de paddenstoelen en de kastanjechampignons fijn of hak ze fijn in de keukenmachine. Was de prei. Snijd het donker- en lichtgroene deel in ringen en het witte deel in ragfijne ringen. Breng het water aan de kook met de fijngesneden paddenstoelen en champignons, de groene preiringen, het laurierblaadje en de rozemarijn. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur trekken.

2

Snijd ondertussen de bieslook fijn en strooi deze op een plat bord. Hak de noten grof en meng in een kom met de roomkaas. Rol van het roomkaasmengsel met droge handen balletjes van Ø 2 cm en rol deze door de bieslook. Bewaar afgedekt in de koelkast.

3

Snijd van de resterende paddenstoelenmelange de grote exemplaren in stukken. Laat de kleinere paddenstoelen heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Zeef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de gebakken paddenstoelen en witte preiringen over diepe borden. Schep de hete soep erop. Verdeel de roomkaasballetjes erover en serveer direct.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.