bewaar
Tweekleurenpaprikasoep
Tweekleurenpaprikasoep
bewaar

Tweekleurenpaprikasoep

Kunst op tafel: groene- en rodepaprikasoep in één bord. Makkelijker dan je denkt.

30 min. bereiden
258waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2

groene paprika's

2

rode paprika's

4

Tasty Tom trostomaten

2 el

traditionele olijfolie

2

groentebouillontabletten

500 ml

kraanwater

300 g

diepvries tuinerwten

4

cherrytomaten

1

bosui

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Kunst op tafel: groene- en rodepaprikasoep in één bord. Makkelijker dan je denkt.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Snijd de paprika's in stukjes en de tastytomtomaten in blokjes. Verhit in 2 pannen elk 1 el olie. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 min. Roer regelmatig.

2

Voeg aan 1 pan de rode paprika, tomaat, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook. Voeg ondertussen aan de andere pan de groene paprika, tuinerwten, het andere groentebouillontablet en 250 ml water toe. Breng aan de kook. Laat de soepen 10 min. op laag vuur koken.

3

Snijd de cherrytomaten in partjes en snijd de bosui in ringetjes. Neem de pannen van het vuur en pureer beide soepen met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 2 min. Doe de soepen elk in een maatbeker en schenk ze tegelijkertijd in een bord voor een mooie scheiding. Garneer de soep met cherrytomaat en bosui.

tip

algemeenLaat kinderen de soep garneren door een gezichtje te maken met de bosui en tomaat.