bewaar
Kruidige pompoensoep
Kruidige pompoensoep
bewaar

Kruidige pompoensoep

20 min. bereiden
15 min. wachten
385waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

2

rode paprika's

1

courgette

3

bosuien

2 tenen

knoflook

15 g

verse tijm

3 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen chilipeper

1 liter

kraanwater

2

groentebouillontabletten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Halveer de pompoen en schep de zaden en de draderige binnenkant eruit met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika en courgette in stukken, de bosui in ringetjes en de knoflook fijn. Risp de blaadjes van de tijm.

2

Verhit de olie in een soeppan en voeg de pompoen, paprika, courgette, bosui, knoflook, chilipeper en tijm toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

combinatietipLekker met bruin brood met pesto.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.