bewaar
Gevulde ananas met mangosaus
Gevulde ananas met mangosaus
bewaar

Gevulde ananas met mangosaus

20 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

1

verse ananas

2 eetlepels

kirsch (slijter)

2

kiwi's

100 g

frambozen

1 rijpe

mango

1 eetlepel

citroensap

1 eetlepel

poedersuiker

3 takjes

munt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Ananas plat neerleggen en met scherp mes dwars door kroon in vier parten snijden. Vruchtvlees van ananas met mesje voorzichtig lossnijden van schil, tot op ca. 1 cm van ananasschil. - Ogen - van ananas en harde kern uit vruchtvlees snijden en ananas in stukjes snijden. Bedruppelen met kirsch (eventueel 1 à 2 uur afgedekt in koelkast bewaren).

2

Kiwi's dun schillen en in plakjes snijden. Frambozen voorzichtig wassen. Ananas, frambozen en kiwi door elkaar scheppen. Mango schillen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Mango met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met citroensap en poedersuiker. Ananasparten op vier borden leggen en ananassalade erover verdelen. Mangosaus erop scheppen. Garneren met blaadjes munt.