Kip pi­ca­dil­lo met ko­ri­an­der­room

Het perfecte Mexicaanse gerecht voor drukke dagen. Met kip en roerbakgroenten.

(221) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Het perfecte Mexicaanse gerecht voor drukke dagen. Met kip en roerbakgroenten. 4 personen
2 221

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de winterpeen in blokjes en de blaadjes van de koriander grof. Kook de rijst volgens de aanwij­zingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de peen 1 min. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 min. rul. Schep de picadillo erdoor. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend in 4 min. beetgaar.
  3. Meng de koriander met de room en breng op smaak met peper. Verdeel de rijst en kip picadillo over de borden. Serveer er de korianderroom bij.

variatietip:

Serveer er voor een extra fris accent partjes limoen bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kip picadillo met korianderroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip pi­ca­dil­lo met ko­ri­an­der­room

1
1
  • 15 g verse koriander
  • 250 g winterpeen

Snijd de winterpeen in blokjes en de blaadjes van de koriander grof.

2
2
  • 300 g witte snelkookrijst

Kook de rijst volgens de aanwij­zingen op de verpakking.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g kipgehakt gekruid
  • 2 tl picadillo

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de peen 1 min. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 min. rul. Schep de picadillo erdoor.

4
4
  • 400 g verse Mexicaanse roerbakgroente

Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend in 4 min. beetgaar.

5
5
  • 125 g zure room

Meng de koriander met de room en breng op smaak met peper.

6
6

Verdeel de rijst en kip picadillo over de borden. Serveer er de korianderroom bij.

variatietip:

Serveer er voor een extra fris accent partjes limoen bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.