bewaar
Pittige roerbak van kipgehakt met komkommer en mango
Pittige roerbak van kipgehakt met komkommer en mango
bewaar

Pittige roerbak van kipgehakt met komkommer en mango

Tropisch fruit kun je ook heel goed toevoegen aan warme roerbakgerechten. Maakt 't extra lekker!

25 min. bereiden
redelijk pittig
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

komkommers

1

eetrijpe mango

2

sjalotten

1

rode peper

3 el

arachideolie

300 g

kipgehakt gekruid

15 g

verse koriander

Tropisch fruit kun je ook heel goed toevoegen aan warme roerbakgerechten. Maakt 't extra lekker!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Halveer ondertussen de komkommers in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 cm dik. Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2

Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg de sjalotten, rode peper en de komkommer toe en roerbak 3 min. mee. Voeg in de laatste minuut de mango toe en laat even warm worden. Snijd de koriander grof. Serveer de rijst met de roerbak en bestrooi met de koriander.