Pit­ti­ge roer­bak van kip­ge­hakt met kom­kom­mer en man­go

Tropisch fruit kun je ook heel goed toevoegen aan warme roerbakgerechten. Maakt 't extra lekker!

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Tropisch fruit kun je ook heel goed toevoegen aan warme roerbakgerechten. Maakt 't extra lekker! 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Halveer ondertussen de komkommers in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 cm dik. Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg de sjalotten, rode peper en de komkommer toe en roerbak 3 min. mee. Voeg in de laatste minuut de mango toe en laat even warm worden. Snijd de koriander grof. Serveer de rijst met de roerbak en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige roerbak van kipgehakt met komkommer en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge roer­bak van kip­ge­hakt met kom­kom­mer en man­go

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 2 komkommers

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de komkommers in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten.

2
2

Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 cm dik.

3
3
  • 1 eetrijpe mango
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper

Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten. Snijd het steeltje van de rode peper.

4
4

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 3 el arachideolie
  • 300 g kipgehakt gekruid

Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg de sjalotten, rode peper en de komkommer toe en roerbak 3 min. mee.

6
6

Voeg in de laatste minuut de mango toe en laat even warm worden.

7
7
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof. Serveer de rijst met de roerbak en bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.