bewaar
Kip-groentekebab met tomatenrijst
Kip-groentekebab met tomatenrijst
bewaar

Kip-groentekebab met tomatenrijst

Wij weten wel wat de kinderen zeggen als jij ze vertelt dat ze kipspiesjes krijgen: YES!

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

5

trostomaten

4 el

traditionele olijfolie

300 g

basmatirijst

500 ml

water

1 zak

paprikamix

1½ tl

Verstegen zhug kruidenmix

250 g

kipgehakt gekruid

Dit heb je nodig

  • spiesen

  • grillpan

Wij weten wel wat de kinderen zeggen als jij ze vertelt dat ze kipspiesjes krijgen: YES!

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de tomaten in parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 min. Voeg de rijst en het water toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

2

Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 x 2 cm. Meng de zhug met de rest van de olie.

3

Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed ze stevig in de vorm van een worstje. Rijg op elke spies 3 stukjes paprika, een kipworstje, weer 3 stukjes paprika, weer een kipworstje en eindig met 3 stukjes paprika. Druk het gehakt goed aan.

4

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de spiesen met de kruidenolie en gril in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.