Banketstaaf
Simpeler dan je denkt: in 10 minuten is-ie klaar voor de oven.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- 2 middelgrote eieren
- 300 g amandelspijs
- 1 tl gemalen kruidnagel
- 1 tl gemalen kardemom
- ½ rol vers bladerdeeg (à 270 g)
- 20 garneeramandelen (bakje 95 g)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren. Verkruimel de amandelspijs en meng met de kruidnagel, kardemom, 1 eidooier en het citroenrasp.
- Vorm een rol van 36 cm lang, die precies in het bladerdeeg (40 x 12 cm) past. Bestrijk het bladerdeeg met water. Leg de rol spijs in het midden. Vouw het deeg om de spijs en laat een beetje overlappen. Duw de naad dicht. Vouw de zijkanten naar binnen en duw dicht.
- Leg de banketstaaf met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de amandelen in het deeg. Klop de andere eidooier los met een vork. Bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
In plaats van kruidnagel kun je ook kaneel gebruiken.

Banketstaaf
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 180 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Banketstaaf
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Banketstaaf

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 1 citroen
- 2 middelgrote eieren
Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren.

- 300 g amandelspijs
- 1 tl gemalen kruidnagel
- 1 tl gemalen kardemom
Verkruimel de amandelspijs en meng met de kruidnagel, kardemom, 1 eidooier en het citroenrasp.

Vorm een rol van 36 cm lang, die precies in het bladerdeeg (40 x 12 cm) past.

- ½ rol vers bladerdeeg
Bestrijk het bladerdeeg met water. Leg de rol spijs in het midden. Vouw het deeg om de spijs en laat een beetje overlappen. Duw de naad dicht.

Vouw de zijkanten naar binnen en duw dicht.

- 20 garneeramandelen
Leg de banketstaaf met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de amandelen in het deeg.

Klop de andere eidooier los met een vork. Bestrijk het deeg ermee.

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!
variatietip:
In plaats van kruidnagel kun je ook kaneel gebruiken.