bewaar
Weespermoppen met kardemom
Weespermoppen met kardemom
bewaar

Weespermoppen met kardemom

Traditionele Hollandse koekjes, lekker zacht vanbinnen.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
8 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1

citroen

150 g

garneeramandelen

220 g

kristalsuiker

1

middelgroot ei

½ tl

gemalen kardemom

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Traditionele Hollandse koekjes, lekker zacht vanbinnen.

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg 1 eetlepel rasp, 60 g suiker, het ei en de kardemom toe en meng tot een egaal deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 8 uur rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vorm van elke portie een dikke rol.

3

Strooi de rest van de suiker op een bord en rol de rol heen en weer over de suiker tot de rol 15 cm lang en 3 cm dik is. Herhaal met het andere stuk deeg. Snijd de rollen in plakjes van 1.5 cm. Druk die aan weerszijden in de overgebleven suiker en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Bak de weespermoppen in de oven in 6-8 min. tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

algemeenJe kunt ook 300 g kant-en-klaar amandelspijs gebruiken. Verkruimel het in een kom, voeg 1 eidooier en de kardemom toe en kneed tot een glad deeg zonder klontjes amandelspijs. Het hoeft niet te rusten. Rol het deeg uit en ga verder met het recept.

Weespermoppen met kardemom

Instructievideo - 01:54 min.