Petitfours met koffie en marsepein
Het is bijna zonde om deze mooie mini-gebakjes op te eten... doe toch maar!

Advertentie
Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren
- 100 g fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 95 g gepelde ongezouten pistachenoten
- 150 g ongezouten roomboter
- 150 g poedersuiker
- 1 stick espressopoeder
- 1 tl gemalen kardemom
- 250 g blanke marsepein
Keukenspullen
- mixer
- bakpapier
- deegroller
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop de eieren met een mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker en het zout toe. Blijf doorkloppen tot lichtgeel eierschuim ontstaat. Dit duurt ca. 8 min. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel er voorzichtig door.
- Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het beslag met behulp van een spatel uit tot een vierkant van ca. 40 x 40 cm. Bak in ca. 8 min. goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als het terugveert als je er voorzichtig op duwt. Neem uit de oven en laat afkoelen. Doe de pistachenoten in een kleine ovenschaal en rooster ze ca. 8 min. op 180 °C. Neem uit de oven en laat afkoelen op een bord. Hak de noten fijn.
- Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig. Voeg de poedersuiker er in 2 delen aan toe en klop nog 5 min. tot een luchtige botercrème. Klop de espressopoeder en kardemom erdoor. Leg de biscuit met het bakpapier naar boven op het werkblad en trek het bakpapier er voorzichtig af. Snijd er 4 vierkanten uit van 16 x 16 cm. Bestrijk elk vierkant met ¼ van de botercrème en bestrooi met ¼ van de gehakte pistachenoten. Leg de 4 plakken zorgvuldig op elkaar.
- Bestuif het werkblad en de helft van de marsepein met wat poedersuiker en rol uit tot een lap (ca. 3 mm dik). Snijd er een vierkant van 16 x 16 cm uit. Leg op de plakken biscuits met botercrème en druk voorzichtig aan. Zet 15 min. in de vriezer. Snijd de taart met een scherp mes voorzichtig in vierkante petitfours van 4 x 4 cm. Steek uit de rest van de marsepein bloemetjes of andere figuurtjes en versier de petitfours ermee.

Biscuitbodem maken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 275 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 90 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Petitfours met koffie en marsepein
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Petitfours met koffie en marsepein
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 4 middelgrote eieren
Klop de eieren met een mixer luchtig.
- 100 g fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
- 100 g zelfrijzend bakmeel
Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel er voorzichtig door.
Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het beslag met behulp van een spatel uit tot een vierkant van ca. 40 x 40 cm.
Bak in ca. 8 min. goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als het terugveert als je er voorzichtig op duwt. Neem uit de oven en laat afkoelen.
- 95 g gepelde ongezouten pistachenoten
Doe de pistachenoten in een kleine ovenschaal en rooster ze ca. 8 min. op 180 °C. Neem uit de oven en laat afkoelen op een bord. Hak de noten fijn.
- 150 g ongezouten roomboter
- 150 g poedersuiker
Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig. Voeg de poedersuiker er in 2 delen aan toe en klop nog 5 min. tot een luchtige botercrème.
- 1 stick espressopoeder
- 1 tl gemalen kardemom
Klop de espressopoeder en kardemom erdoor.
Leg de biscuit met het bakpapier naar boven op het werkblad en trek het bakpapier er voorzichtig af. Snijd er 4 vierkanten uit van 16 x 16 cm.
Bestrijk elk vierkant met ¼ van de botercrème en bestrooi met ¼ van de gehakte pistachenoten. Leg de 4 plakken zorgvuldig op elkaar.
- 2 g poedersuiker
- 125 g blanke marsepein
Bestuif het werkblad en de helft van de marsepein met wat poedersuiker en rol uit tot een lap (ca. 3 mm dik). Snijd er een vierkant van 16 x 16 cm uit.
Leg op de plakken biscuits met botercrème en druk voorzichtig aan. Zet 15 min. in de vriezer.
Snijd de taart met een scherp mes voorzichtig in vierkante petitfours van 4 x 4 cm.
- 125 g blanke marsepein
Steek uit de rest van de marsepein bloemetjes of andere figuurtjes en versier de petitfours ermee.