bewaar
Matchataart met marsepein
Matchataart met marsepein
bewaar

Matchataart met marsepein

De Japanse matcha geeft deze taart de perfecte groene kleur.

50 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

10 personen

10 g

ongezouten roomboter

5

middelgrote eieren

150 g

fijne kristalsuiker

1 tl

vanillearoma

125 g

tarwebloem

25 g

maizena

9 tl

matchapoeder

95 g

gepelde pistachenoten

250 g

mascarpone

2 el

poedersuiker

300 g

blanke marsepein

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • handmixer

De Japanse matcha geeft deze taart de perfecte groene kleur.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Vet de springvorm in met de boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Breek de eieren boven een kom en voeg de kristalsuiker en vanillearoma toe. Klop met een handmixer in ca. 8 min. tot een luchtig schuim. Zeef de bloem samen met de maïzena en 2 tl matchapoeder boven het schuim en spatel er rustig door.

3

Schep het deeg in de springvorm en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Doe ondertussen de pistachenoten in een ovenschaaltje en rooster ze 10 min. bij de taart in de oven. Neem de taart uit de oven en laat 10 min afkoelen. Verwijder de springvorm en laat in 1 uur verder afkoelen.

4

Roer de mascarpone los met de poedersuiker en 2 tl matchapoeder. Hak de noten grof en meng erdoor. Kneed 4 tl matchapoeder door de marsepein zodat deze groen wordt. Snijd de taart overlangs doormidden. Bestrijk de bodem met het mascarponemengsel en leg de bovenkant er weer op. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een lap van Ø 30 cm. Leg de lap marsepein op de taart en strijk glad. Zorg dat de hele taart rondom bedekt is. Doe de rest van de matcha in een zeef en bestuif de taart ermee.