Zon, zee, zand een zachte hamamdoek voor op het strand

Hoe blijven je handdoeken en hamamdoeken mooi? Hoe kun je ze het best wassen? Wat is een hamamdoek eigenlijk, en waar kan je hem allemaal voor gebruiken? We geven je alle inspiratie en informatie over jouw Walra hamamdoeken en handdoeken.

Hoe onderhoud je je handdoeken optimaal?

Je hebt jouw prachtige set handdoeken bij elkaar gespaard en wilt deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Maar hoe kun je dit het beste doen? Met deze wastips gaat dat zeker lukken!

Bekijk de wastips

Wat doe je met een hamamdoek?

Een hamamdoek ziet er misschien uit als een strandlaken, maar van origine worden hamamdoeken gebruikt in sauna’s (ook wel: hamams) in Turkije. De hamamdoek heeft zich inmiddels allang buiten de sauna’s verplaatst en kan op tal van manieren gebruikt worden. Het is een stevige doek die tot wel twee keer zo veel vocht absorbeert als een handdoek, en is daarmee geschikt om je mee af te drogen én om op te zitten. De doek is weliswaar stevig en dik, maar dun en soepel genoeg om in je picknickmand te stoppen.

Koppen en kannen met water

5x fabels en feitjes over water drinken

Is water drinken gezond en hoeveel water moet je drinken? We geven antwoord op 5 feiten en fabels.

Lees de feiten en fabels

10x tips om te ontspannen

Vaak wordt bij gezond leven de gezonde geest even vergeten, terwijl dit minstens net zo belangrijk is als voeding en beweging. Hoe zorg je ervoor dat je geest even helemaal tot rust komt?

Bekijk de tips voor onstspanning
De acht meest populaire cocktails

10x de meest populaire cocktails

Het aantal cocktails is enorm, maar we proberen je hier een eindje op weg te helpen. We hebben de acht meest bekende cocktails op een rijtje gezet. Staat jouw (nieuwe) favoriete cocktail ertussen?

Bekijk dé populairste cocktails

Hoe veel bespaar jij per product?

Omdat er materialen worden hergebruikt, wordt er tijdens de productie veel water, CO2 uitstoot en energie bespaard. Een badlaken 70×140 bespaart bijvoorbeeld 2.629 liter water, 1.19 CO₂ (KG) en 4.77 kWh ten opzichte van een nieuw geproduceerd badlaken. Naast het recyclen van de producten is er ook aan de verpakking gedacht. Zo bevatten de etiketten aan het product gerecycled katoen, is het plastic zoveel als mogelijk gereduceerd en worden er tijdens het transport dozen met gerecycled karton gebruikt.

Hoe wordt de besparing per product gecheckt?

Omdat Walra graag zeker wil weten hoeveel ze besparen, laten ze de producten beoordelen door de Nederlandse partij REMOkey. REMOkey berekent wat de besparing van het product is voor het milieu ten opzichte van een nieuw geproduceerd product en controleert of het daadwerkelijk uit gerecycled materiaal bestaat. Dit wordt vertaald naar het aantal badkuipen of het aantal dagen stroomverbruik van je telefoon wat je bespaart. Ook kun je de QR-code op het product scannen voor meer info over de besparingen op het milieu. Daar krijg je toch echt een good-feeling van! Daarnaast zijn alle producten in de Remade Cotton lijn Oeko-tex en GRS gecertificeerd.

Lees hier alles over de keurmerken