Inspiratie voor kerst op het kinderdagverblijf

Genieten van een kerstontbijt, knutselen en kerstliedjes zingen: op kinderdagverblijven gaat kerst niet onopgemerkt voorbij. Daarom hebben we passende producten, recepten en knutseltips verzameld om er een bijzondere kerst van te maken. Doe inspiratie op voor het kerstontbijt, de kerstlunch en kerstlekkernijen. Ook vind je hier kerstversiering en inspiratie voor de mooiste knutsel kunstwerken. We maken er samen een bijzondere kerst van!

Maak een eetbare kerstboom

Maak voor de lunch een kerstboom van cherrytomaatjes, komkommertjes, plakjes worst en kaas. Makkelijk en snel te maken en heel lekker!

Bekijk het recept
Maak een eetbare kerstboom

Versieren maar!

Kerst is een gezellige tijd en daar draagt natuurlijk kerstversiering aan bij. Verrijk het kinderdagverblijf met een mooie kerstboom die samen met alle kinderen kan worden versierd, teken sneeuw op de ramen en hang, zowel binnen als buiten, gezellige lampjes op. Zo wordt de decembermaand extra gezellig!

Knutselen

De aanloop naar kerst kan een periode zijn dat kinderen wat drukker zijn dan normaal. Daarom is het soms goed om ze rustig op hun plek met iets bezig te laten gaan. Knutselen is hiervoor een goede activiteit. En wat is er leuker om iets te knutselen wat je tijdens de kerst ook echt kan gebruiken! Doe hier inspiratie op voor leuke knutsels voor de kerst.

Knutselinspiratie voor de mooiste kerstknutsels

Maak eigen kersthangers voor in de kerstboom thuis of op het kinderdagverbljif.

Kersthangers voor in de boom

Knutsel mooie kersthangers voor in de kerstboom. Laat de kinderen zelf een kerstbal van piepschuim beplakken met papier of inkleuren met stiften. Zo hangt de boom vol met persoonlijke kersthangers!

Maak de mooiste kerstkaarten op het kinderdagverblijf.

Kerstkaarten voor de familie

Maak met de kinderen kerstkaarten, doe ze in een envelop, plak er een decemberzegel op om ze vervolgens naar hun opa, oma of andere familieleden te sturen.

Gebruik kerstkleurplaat placemats om de mooiste placemats te maken voor het kerstdiner.

Kerstplacemats kleuren

Maak de mooiste kerstplacemats door placemat kleurplaten te printen en ze vervolgens te laten inkleuren door de kinderen. Zo hebben ze een prachtige placemat voor het kerstdiner thuis.

Alles voor kerst in één keer bezorgd krijgen?

Wil je alles voor kerst in één keer bij Albert Heijn bestellen en het op de zaak laten bezorgen? Dat kan met een zakelijk account. Met actiecode PMNMK4418 krijg je als zakelijke klant 30 dagen gratis bezorging.

Maak een zakelijk account aan