Laat de hele tafel stralen!

Geniet deze kerst van kwaliteitsvlees van onze Vakslager. Serveer thuis een heerlijk vleesgerecht op restaurant niveau. De producten zijn leverbaar vanaf 16 december. Laat het vlees gemakkelijk samen met de rest van je kerstboodschappen thuisbezorgen, of haal het in een deel van onze winkels.

Vlees en wild van de Vakslager

Uitbundig genieten met prachtig kerstvlees

Mediterrane eendenbouten met truffelpolenta & parmezaan

Bij dit recept stoof je de eendenbouten gaar, waardoor alle smaken in de eend trekken. Combineer met een stevige en krachtige rode wijn als Cabernet Sauvignon.Bekijk het gehele recept

Ossenhaas met rodewijnsaus & zoete-aardappelstamppot met waterkers

Ossenhaas is een echte klassieker die gegarandeerd in de smaak valt, juist door z’n eenvoud. Combineer ossenhaas met een volle, krachtige rode wijn zoals een Shiraz.Bekijk het gehele recept

Côte de boeuf met Café de Paris boter

Côte de boeuf heeft niet alleen een krachtige smaak, maar is ook nog eens een lust voor het oog. Combineer dit gerecht met een heerlijke Rioja Reserva.Bekijk het gehele recept

Oosterse kwartel

Een absoluut pronkstuk op de dinertafel, met een verrassende smaak uit het oosten. Combineer met een zachte en soepele witte Viognier.Bekijk het gehele recept

Hertengoulash

Hertengoulash is een perfect winters gerecht met wildvlees. Combineer hertengoulash met een stevige, klassieke rode wijn zoals een Bordeaux.Bekijk het gehele recept

Het mooiste vlees voor een onvergetelijke kerst

Verras jezelf en je gasten met het mooiste vlees voor kerst. Zo maak jij kerst onvergetelijk met een pronkstuk voor het diner. Om je hierbij te helpen, vertellen we je graag meer over de verschillende vleessoorten!

Het lekkerste rundvlees
Groots uitpakken met rundvlees is een feest voor de vleesliefhebber. Al eens aan het bereiden van ossenhaas gedacht? Ossenhaas staat bekend om de fijne structuur en het weinige vet. Daardoor is dit het meest malse stuk van het rund. Of pak je uit met côte de boeuf? Dit vlees is zacht en smaakvol van zichzelf. Alleen nog even licht kruiden.

Feestelijk gevogelte
Wil je je gasten eens goed verwennen met iets speciaals? Kies dan voor kwartel of eendenbout. Daarmee zet je je kookkunsten zeker in de spotlights!

Doe eens wild
Kies deze kerst voor wild. De smaken van hert of ree passen perfect bij deze tijd van het jaar. Het verschil? Hertenvlees heeft een sterkere wildsmaak en is grover van structuur. Dit komt door de voeding en de sterke bouw. De ree is een kleiner dier en een kieskeurige eter. Zijn voorkeur voor bramen, noten, struiken en bladeren proef je terug in de delicaatheid van het vlees. Een verfijnde smaak en heerlijk mals en sappig.