Het mooiste vlees van onze vakslager.

Wil je deze kerst een fantastisch pronkstuk op tafel? Dat haal je natuurlijk bij de vakslager. In ons assortiment vind je kwaliteitsvlees om mee uit te pakken, van ossenhaas tot hert. Je haalt het makkelijk online of in een van onze geselecteerde winkels.

Bekijk de winkelvoorraad per product:

Kerstvlees

Recepten en wijncombinaties

Os­sen­haas uit de oven met pad­den­stoe­len-cog­nac­saus.

Zacht gegaarde botermalse ossenhaas uit de oven, met een romige pastinaakpuree en een rijke saus op basis van paddenstoel en cognac. Een perfecte combinatie met een volle kruidige grenache-blend uit de Franse Zuid Rhône.

Bekijk het recept
Os­sen­haas uit de oven met pad­den­stoe­len-cog­nac­saus.

Cô­te de boeuf met ro­ze­ma­rijn en kriel­tjes.

Heerlijk klassiek, zo'n mooi stuk vlees in de oven. Perfect afgemaakt met wat krieltjes en sjalotjes, en heerlijk aromatisch door de rozemarijn, laurier en knoflook. Schenk je hier een Corbières bij, heb je een gouden combinatie te pakken. Cabernet franc en Rioja zijn ook uitstekend!

Bekijk het recept
Cô­te de boeuf met ro­ze­ma­rijn en kriel­tjes.

Os­sen­haas­punt­jes met noten-si­naas­ap­pel­crum­ble en pas­ti­naak­chips.

Probeer eens iets moderns dit jaar! Sappig vlees, krokante chips en een frisse notencrumble maken dit een voorgerecht om niet snel te vergeten. De zuurgraad en fruitige rode kers van een Barbera zorgen voor een heerlijke combinatie. Liever een stevigere wijn? Kies dan voor sangiovese.

Bekijk het recept
Os­sen­haas­punt­jes met noten-si­naas­ap­pel­crum­ble en pas­ti­naak­chips.

Ge­roos­ter­de lams­bout met tijm, sja­lot en knof­look.

Overheerlijke lamsbout, perfect rosé geroosterd. Sjalotten, tijm en knoflook geven nóg meer smaak en maken het fantastisch aromatisch. Wil je daar een goede wijn bij? Cabernet sauvignon geeft een mooie kruidige basis met zwart fruit, met wat syrah of tempranillo voor nog meer diepgang.

Bekijk het recept
Ge­roos­ter­de lams­bout met tijm, sja­lot en knof­look.

Oos­ter­se kwar­tel.

Kwartel is een heerlijk delicaat stukje gevogelte, perfect voor een voorgerecht. Met een diverse kruidenmix als ras el hanout breng je het meteen goed op smaak. Niet ingewikkeld, wel lekker! Je kan kiezen voor een lichte rode wijn (op 16 graden!) of juist een volle houtgerijpte chardonnay.

Bekijk het recept
Oos­ter­se kwar­tel.

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan.

Robuuste Italiaanse eendenbout, met romige polenta en een fantastische saus. Alles aan dit gerecht schreeuwt om sangiovese. Structuur en lichte zuurgraad bij de eend, geeft balans aan de romige polenta, en versmelt met de paddestoelen en balsamico in de saus. Perfect voor elkaar gemaakt!

Bekijk het recept
Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan.

Her­ten­gou­lash.

Marineren. Stoven. De hele dag een heerlijke geur in het huis. Klassiek comfortfood met een luxe twist past perfect om dit jaar af te sluiten. Qua wijn houden we het ook klassiek met Bordeaux. Vol en gestructureerd, met cabernet sauvignon in de hoofdrol. Ideale combinatie voor een nóg rijker geheel.

Bekijk het recept
Her­ten­gou­lash.

Ree­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus en bra­men met ge­roos­ter­de sprui­ten.

De dunne lende van de ree is botermals, daar wordt iedereen fan van. Het vlees laat zich makkelijk combineren, maar een rodewijnsaus en bramen vragen natúúrlijk om Ripasso. Een geconcentreerde wijn met veel body die steeds bekender wordt. Wil je nog specialer gaan? Pak dan z'n grote broer Amarone.

Bekijk het recept
Ree­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus en bra­men met ge­roos­ter­de sprui­ten.

Het mooiste vlees voor een onvergetelijke kerst.

Verras jezelf en je gasten met het mooiste vlees voor kerst. Zo maak jij kerst onvergetelijk met een pronkstuk voor het diner. Om je hierbij te helpen, vertellen we je graag meer over de verschillende vleessoorten!

Het lekkerste rundvlees.
Groots uitpakken met rundvlees is een feest voor de vleesliefhebber. Al eens aan het bereiden van ossenhaas gedacht? Ossenhaas staat bekend om de fijne structuur en het weinige vet. Daardoor is dit het meest malse stuk van het rund. Of pak je uit met côte de boeuf? Dit vlees is zacht en smaakvol van zichzelf. Alleen nog even licht kruiden.

Feestelijk gevogelte.
Wil je je gasten eens goed verwennen met iets speciaals? Kies dan voor kwartel of eendenbout. Daarmee zet je je kookkunsten zeker in de spotlights!

Culinair lamsvlees.
Zeg je perfect rosé, dan zeg je lamsvlees. Of je nu gaat voor lamsrack of lamsschenkel, het is een hoogtepunt van ieder kerstdiner. Maar een echt pronkstuk is natuurlijk lamsbout! Laat je vooral niet afschrikken door het grote bot. Die zorgt er namelijk voor dat het vlees lekker zacht blijft en geeft gigantisch veel smaak. Serveer 'm in zijn geheel voor de wow-factor. Zorg dat het vlees tussen de 55-58°C is voor een medium-rare bereiding.

Doe eens wild.
Kies deze kerst voor wild. De smaken van hert of ree passen perfect bij deze tijd van het jaar. Het verschil? Hertenvlees heeft een sterkere wildsmaak en is grover van structuur. Dit komt door de voeding en de sterke bouw. De ree is een kleiner dier en een kieskeurige eter. Zijn voorkeur voor bramen, noten, struiken en bladeren proef je terug in de delicaatheid van het vlees. Een verfijnde smaak en heerlijk mals en sappig.