Het mooiste vlees voor een onvergetelijke kerst

Verras jezelf en je gasten met het mooiste vlees voor kerst. Zo maak jij kerst onvergetelijk met een pronkstuk voor het diner. Om je hierbij te helpen, vertellen we je graag meer over de verschillende vleessoorten!

Het lekkerste rundvlees
Groots uitpakken met rundvlees is een feest voor de vleesliefhebber. Al eens aan het bereiden van ossenhaas gedacht? Ossenhaas staat bekend om de fijne structuur en het weinige vet. Daardoor is dit het meest malse stuk van het rund. Of pak je uit met côte de boeuf? Dit vlees is zacht en smaakvol van zichzelf. Alleen nog even licht kruiden.

Feestelijk gevogelte
Wil je je gasten eens goed verwennen met iets speciaals? Kies dan voor kwartel of eendenbout. Daarmee zet je je kookkunsten zeker in de spotlights!

Doe eens wild
Kies deze kerst voor wild. De smaken van hert of ree passen perfect bij deze tijd van het jaar. Het verschil? Hertenvlees heeft een sterkere wildsmaak en is grover van structuur. Dit komt door de voeding en de sterke bouw. De ree is een kleiner dier en een kieskeurige eter. Zijn voorkeur voor bramen, noten, struiken en bladeren proef je terug in de delicaatheid van het vlees. Een verfijnde smaak en heerlijk mals en sappig.