Kerstvlees van de vakslager

Groots uitpakken met bijzonder vlees van topkwaliteit. Verras met bavette of kwartel en bijpassende wijnen.

Recepten met kwaliteitsvlees van de vakslager

Inspiratie voor een onvergetelijke kerst

Alles over chateaubriand

Chateaubriand, De echt vleesliefhebber zal het vast wel eens voorbij hebben zien komen. Maar wat is het eigenlijk en hoe kun je dit malse stuk rundvlees het beste bereiden? Wij helpen je graag op weg.

Lees meer over chateaubriand
Chateaubriand

10x tips om je bord mooi op te maken

Verschillende kleuren, vormen en smaken op je bord combineren: dat is de kern voor het mooi opmaken van je bord. Wedden dat je met deze 10 makkelijke tips al een heel eind komt?

Maak je bord restaurantwaardig

8x rode wijnsoorten die je moet kennen

Kom jij op de wijnkaart niet verder dan een merlot of een cabernet sauvignon? Wij vertellen je alles over 8 rode wijnsoorten, zodat jij als sommelier door het leven kan!

Lees meer over rode wijnsoorten

Het mooiste vlees voor een onvergetelijke kerst

Verras jezelf en je gasten met het mooiste vlees voor kerst. Zo maak jij kerst onvergetelijk met een pronkstuk voor het diner. Om je hierbij te helpen, vertellen we je graag meer over de verschillende vleessoorten!

Het meest smaakvolle rundvlees
Groots uitpakken met rundvlees is een feest voor de vleesliefhebber. Heb je ooit overwogen om ossenhaas te bereiden? Ossenhaas staat bekend om zijn fijne structuur en lage vetgehalte, waardoor het het meest malse stuk van het rund is. Of kies je voor côte de boeuf? Dit vlees is van nature zacht en smaakvol. Het hoeft alleen nog maar licht gekruid te worden.

Feestelijk gevogelte
Wil je je gasten eens goed verwennen met iets speciaals? Kies dan voor kwartel of eendenbout. Daarmee zet je je kookkunsten zeker in de spotlights!

Doe eens wild
Ga voor wild deze kerst. De smaken van hert of ree passen perfect bij het seizoen. Het verschil? Hertenvlees heeft een krachtigere wildsmaak en is grover van structuur. Dit komt door het dieet en de sterke bouw van het dier. De ree is kleiner van formaat en een kieskeurige eter. Zijn voorkeur voor bramen, noten, struiken en bladeren proef je terug in de delicatesse van het vlees. Een verfijnde smaak, heerlijk mals en sappig.

Tip: wij hebben de lekkerste wildrecepten voor je op een rijtje gezet.